Nieuws

Eerste CRJ 550 voor United Airlines

CHICAGO  –United Airlines gaat op 27 oktober de eerste Bombardier CRJ550 in gebruik nemen op de route Chicago O’Hare  – Harrisburg.

De typevariant werd in februari 2019 aangekondigd door Bombardier Commercial Aircraft. Het toestel zal naast de CRJ700 en CRJ900 worden gevoerd, maar is feitelijk een CRJ700 met een nieuwe cabine waardoor er geen zeventig maar vijftig passagiers mee kunnen.

De CRJ550  is leverbaar  in drie klassen met plek voor vijftig passagiers die meer beenruimte tegemoet kunnen zien dan in de bedaagde CRJ200. Er worden daarbij tien First Class-stoelen, twintig Premium Economy en evenveel Economy Class stoelen aangebracht.

Aan boord van de CRJ550 zal een zelf service drank- en snackautomaat worden ingebouwd. De typegoedkeuring zal geschieden op basis van de CRJ700. Gesproken wordt over een vliegbereik van 900 nm (1.667 km)

Bombardier wist United Airlines destijds te strikken als launch customer. Deze zou vanaf de zomer van 2019 vijftig CRJ700s gaan omvormen tot  CRJ550 en onderbrengen  bij GoJet Airlines waar ze   CRJ200s zullen gaan vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.