Nieuws

Oekraïne neemt An-178 order serieus

KIEV – Het eind juni 2019 geformuleerde Oekraïense voornemen dertien Antonov An-178 transportvliegtuigen te bestellen, is dezer dagen door het ministerie van binnenlandse zaken van dat land bevestigd.

Deze transportvliegtuigen zullen worden aangeschaft met het oog op voorgenomen troepentransport voor militairen van de nationale garde. Ook kunnen ze worden ingezet door het ministerie van noodsituaties.

In deze configuratie bieden de An-178s plaats aan 99 soldaten, 80 parachutisten of 70 gewonden of zieke passagiers. Het tweemotorige vliegtuig kan tot achttien ton lading vervoeren en is in staat 2.44 x 2.44 m 1C containers mee te nemen waarbij geopereerd kan worden vanaf onverharde banen. Het vliegtuig krijgt een vrachtcapaciteit van achttien ton vracht en een vliegbereik van 4.000 km.

De An-178 voltooide al in mei 2015 haar eerste vlucht waarna het toestel door meerde landen werd besteld. In 2017 werden met het toestel nog functionaliteitstests uitgevoerd.

Door het conflict met Rusland zal geen enkel Russisch onderdeel meer in de vliegtuigen worden aangebracht, maar componenten van Europese, Amerikaanse en toeleveranciers uit eigen land. Daarbij zal worden toegewerkt naar een uitvoering met digitale avionica, een glass cockpit en inzetbaarheid onder zowel VFR als IFR weersomstandigheden. Gemikt wordt op indienststelling in 2022.

Medio augustus 2019 werd bevestigd dat Peru een Antonov An-178 transportvliegtuig heeft besteld ter vervanging van een oude An-32 turboprop die door de Peruaanse politie wordt gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.