Nieuws

ROME – De Italiaanse Guardia di Finanza heeft bij de Italiaanse Leonardo Company drie ATR 72MP turboprops besteld nadat in juli 2018 al een toestel van dit type was besteld. Het eerste toestel moet eind 2019 geleverd worden, de resterende drie in 2022.

Met de vliegtuigen kan de Italiaanse overheidsdienst langs de kust en in internationale wateren handhavingstaken uitvoeren.

Met het oog op deze taken worden de turboprops uitgerust met uitermate gevoelige sensoren waarmee ‘objecten’ onopgemerkt gevolgd kunnen worden om bewijs te verzamelen. Mocht een situatie daartoe aanleiding geven dan kan de bemanning van een ATR 72 MP eenheden op zee of land vragen in te grijpen. Daarbij wordt gedacht aan het volgen van drugstransporten, smokkel of illegale acties in territoriale wateren.

De ATR 72MP is al in dienst bij de Italiaanse strijdrkachten die de toestellen hebben uitgerust met een Airborne Tactical Observation and Surveillance (ATOS) missiesysteem waarmee deze taken al worden uitgevoerd. De vliegtuigen kunnen acht uur onafgebroken patrouilleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.