Nieuws

STUTTGART CHICAGOPorsche en Boeing hebben een memorandum van overeenstemming getekend voor het verkennen van de mogelijkheden voor de premium stedelijke luchtmobiliteitsmarkt en het uitbreiden van stedelijk verkeer naar het luchtruim.

Als onderdeel van de samenwerking zullen de bedrijven een internationaal team creëren dat zich gaat richten op diverse aspecten van stedelijke luchtmobiliteit, zoals een analyse van de marktpotentie van premium voertuigen en van use cases voor persoonlijk eigendom van vliegtuigen.  

Boeing, Porsche en Boeing’s dochterbedrijf Aurora Flight Sciences, zijn momenteel in de weer met het ontwikkelen van een concept voor een volledig elektrisch voertuig dat verticaal opstijgt en landt. Technici van beide bedrijven en van Porsche Engineering Services GmbH en Studio F.A. Porsche (dochterbedrijven van Porsche) gaan een prototype implementeren en testen.

Een onderzoek uit 2018 door Porsche Consulting voorspelt dat de markt voor stedelijke luchtmobiliteit vanaf 2025 zal versnellen. Het onderzoek geeft ook aan dat stedelijke luchtmobiliteitsoplossingen passagiers sneller en efficiënter zal vervoeren dan huidige vormen van vervoer over land, tegen lagere kosten en met meer flexibiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.