Nieuws

Boeing in zee met Virgin Galacatic

View from Space on Virgin Galactic's First Spaceflight

SEATTLE – Boeing investeert 20 miljoen dollar in Virgin Galactic. De bedrijven gaan samenwerken om de commerciële ruimtevaart toegankelijker te maken en internationale reistechnologieën te transformeren.


Deze investering brengt twee partijen samen die veel ervaring hebben in de ruimtevaartsector. Met het bouwen en laten vliegen van een Mach 3-passagiershuttle, is Virgin Galactic pionier in de commerciële bemande ruimtevaart.

Het is het eerste en enige bedrijf dat de mens de ruimte in heeft gebracht in een ruimtevaartuig gebouwd voor commerciële dienstverlening. Met zijn bekwaamheid in productie en ontwikkeling is Virgin Galactic in staat om een vloot van geavanceerde lucht- en ruimtevaartuigen te ontwerpen, bouwen, testen en bedienen.

Boeing heeft veel ervaring om mensen naar een baan om de aarde te brengen en het bouwen en bedienen van grote constructies in deze uitdagende omgeving. Als onderdeel van elke Amerikaans bemand ruimtevaartprogramma is Boeing de hoofdaannemer van NASA voor het internationale ruimtestation ISS, en is bezig met de voorbereiding van het lanceren van de nieuwe, herbruikbare Starline-ruimtecapsule naar het ISS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.