Nieuws
U.S. Air Force F-16 Fighting Falcons taxi toward a runway during a Show of Forces event at Spangdahlem Air Base, Germany, Oct. 1, 2019. The aircraft, assigned to the 480th Fighter Squadron, participated in the training event to show the 52nd Fighter Wing's ability to generate a large number of aircraft during a survival or evacuation scenario. (U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Preston Cherry)

TRIER – Een Amerikaanse F-16 is dinsdagmiddag (8 oktober) rond 15.15 u neergestort in een bos bij Zemmer in de omgeving van de Duitse stad Trier. De piloot kon zich per schietstoel redden, maar raakte daarbij lichtgewond.


Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse luchtmacht stortte het toestel door nog onbekende oorzaak neer tijdens een trainingsvlucht.

De F-16 was afkomstig het 480th Fighter Squadron, 52nd Fighter Wing op Spangdahlem Air Base in Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.