Nieuws
I-EASA Blackshape Gabriél BS115

LELYSTAD – Maandagmiddag (16 september) is bij importeur Zelf Vliegen op Lelystad Airport een Blackshape BS 115 Gabriel geland.

Met het vliegtuig zullen instructeurs worden opgeleid die les gaan geven die binnen het nieuwe Transavia Airline Pilot Program. Daarna zal het toestel teruggaan naar de fabriek in afwachting van de eerste twee Gabriels die daadwerkelijk zullen worden ingezet binnen het Transavia programma.

De EASA gecertificeerde BS 115 (I-EASA) is uitgerust met dubbele besturing, maar heeft geen instrumentenpaneel in de achterste cockpit en is daar door niet geschikt als opleidingstoestel voor studenten.

De Blackshape Gabriél heeft een 160 pk sterke Lycoming IO-320-D1B motor voor het brandschot en een MTOW van 750 kg. Het kan een belasting van +5/-2,5 g aan waardoor aerobatic manoeuvres of Upset Recovery Training mogelijk wordt.

De I–EASA is het eerste productietoestel met constructienummer 21001 en was in april 2019 al te zien op de AERO 2019 in het Duitse Friedrichshafen waar het met Transavia stickers was getooid.

Foto’s: Berend Jan Floor/aironline.nl

I-EASA Blackshape Gabriél BS115

https://www.pi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.