Nieuws

ABU DHABI – Aquila Aerospace gaat op de luchtmachtbasis van Al Bateen beginnen met het ombouwen van een Bombardier Challenger 650 zakenjet tot missievliegtuig. Binnenkort volgt ook een tweede toestel van dit type.

De vliegtuigen worden krijgen elk vier werkstations en worden onder meer uitgerust met een synthetic aperture radar sensor, een Moving Target Indicator (MTI) en Search And Rescue (ISAR) voorzieningen.

Beide vliegtuigen worden toegevoegd aan vijf eerder bestelde Bombardier Global 6000s waarop de luchtmacht van de Verenigde Emiraten momenteel wacht. Twee van deze vliegtuigen werden bij de Britse Marshall Aerospace and Defence Group aangepast (die er inmiddels een leverde), de andere drie worden door het Zweedse Saab met GlobalEye uitvoering geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.