Nieuws

Zwitserse operator bestelt Kaman K-1200

BLOOMFIELD –Kaman Aerospace heeft een K-1200 K-Max helikopter ‘nieuwe stijl’ verkocht aan Rotex Helicopter AG. De Zwitserse operator vliegt al met twee toestellen van dit type die worden ingezet voor onder meer het vervoer van bomen en andere transport taken. De helikopters worden ingezet in onder meer Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Duitsland en Italië

Sinds Kaman in 2015 besloot deze ‘ medium-to-heavy lift helicopter’ weer in productie te nemen, werden twaalf helikopters besteld. Daarvan zijn inmiddels de eerste afgeleverd.

De eenmotorige helikopter is uitgerust met een Honeywell T53- 17 turboshaft die tijdens take off 1500 pk levert en in vlucht 1,350 pk continu. Met de K-Max zijn kruissnelheden mogelijk van 80 kts (148 km/h) bij een vliegbereik van 267 nm (495 km). Het vliegplafond ligt op 15.000 ft (4.572 m). De helikopter kan aan een sling tot 2,722 kg externe lading vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.