Nieuws

Wizz Air in 2020 ook vanaf Brussels South

BOEDAPEST – Wizz Air heeft de komst van nog een Airbus A321neo op de basis in Boedapest in juni 2020 aangekondigd, alsook de lancering van drie nieuwe routes vanuit de Hongaarse hoofdstad.

Brussels South Charleroi Airport maakt al sedert 2004 deel uit van het Wizz-netwerk. Vanaf volgende zomer zal de luchtvaartmaatschappij ook dagelijks tussen Brussels Airport en Boedapest vliegen. Brussels Airport is de 151ste bestemming van Wizz Air. Wizz breidt ook naar het Oosten uit met twee vluchten per week naar de Oekraïense steden Lviv en Kharkiv.

Naast de nieuwe bestemmingen verhoogt Wizz Air tevens het aantal vluchten op reeds bestaande routes vanuit Boedapest naar Eindhoven, Sint-Petersburg, Tel Aviv en Edinburgh (wordt gelanceerd in december).


Inclusief de nieuwe A321neo zal Wizz Air in totaal veertien vliegtuigen baseren in de Hongaarse hoofdstad. De nieuwe routes en frequentieverhogingen brengen de stoelcapaciteit van Wizz Air vanuit Hongarije in 2020 naar 6,7 miljoen. Op de nieuwe routes zal gevlogen worden met de recentste Airbus A321neo’s.

NIEUWE ROUTE

Route Vluchtdagen Startdatum Vanaf**
Brussel-Boedapest Dagelijks 1 juni 2020 24,99 EUR

FREQUENTIETOENAME OP BESTAANDE ROUTE

Route Aantal vluchten per week
Eindhoven-Boedapest van 14x naar 16x

Wizz Air is de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Centraal- en Oost-Europa en biedt meer dan 700 routes vanuit 25 vliegbases, en verbindt 151 bestemmingen in 44 landen.

Wizz Air heeft één van de jongste vloten van Europa, met een gemiddelde vliegtuigleeftijd van 4,7 jaar. Hierdoor was Wizz Air in augustus 2019 eens te meer de luchtvaartmaatschappij met de kleinste ecologische voetafdruk in Europa, met slechts 57,7 gram CO2 per passagier per kilometer.

Wizz Air heeft momenteel in totaal 271 Airbus A321ceo’s, A321neo’s en A321XLR’s in bestelling. De telt 119 Airbus-toestellen. Bij Wizz Air werken meer dan 4500 mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.