Nieuws

ANTWERPEN – De eerste vlucht van Air Antwerp op maandag 9 september van Antwerpen Airport naar Londen City Airport is onder goed gesternte uitgevoerd. De Fokker 50 (de OO-VLS voor 50 passagiers) had een bezettingsgraad van 84 procent.

Van de kant van de eigenaars van Air Antwerp – het Ierse CityJet en de KLM – was niemand aan boord. De maatschappij gaf later die dag nog een wel een persconferentie op de luchthaven van Antwerpen. Die had plaats in aanwezigheid van Johan Maertens, CEO van Air Antwerp, en Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport.

De vroeg vlucht heeft een schematijd van 07.10 uur met aankomst in Londen City om 07.15 uur lokaal. Het vertrek vanaf Antwerpen gaf op de ‘maiden flight’ enige vertraging vanwege restricties van ‘air traffic control’ (‘atc’) op Londen City. De feitelijke vliegtijd was mede door die ‘atc’ met 67 minuten zo’n 20 minuten langer dan gewoonlijk op deze route. Op Londen City kreeg Air Antwerp geen watersaluut, dat gebruikelijk is bij de eerste aankomst van een nieuwe lijndienst op een luchthaven.

Op weekdagen worden op de route drie retourvluchten per dag aangeboden. ’s Zondags is er een enkele retour en op zaterdag zijn er geen vluchten. Dit schema onderstreept het zakelijke karakter van de nieuwe lijndienst die daardoor prima in het schema van Londen City Airport past. De IATA-code van Air Antwerp is WP. Boekingen zijn mogelijk op de website van Air Antwerp (antwerp.com) en van KLM (klm.com) als codeshare-partner. Bij boeking bij KLM hebben de vluchten dan een KL-nummer.

Tekst en foto’s (op Londen City Airport): Henk Heiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.