Nieuws

SEATTLE – Volgens Boeing zal het 777X programma geen noemenswaardige vertraging oplopen na het incident waarbij donderdag 5 september een vrachtdeur uit een prototype werd geblazen.

Boeig had naar eigen zeggen op dat moment 99 procent van zogenoemde ‘final load testing’ testprogramma afgerond. Bij deze tests worden de vleugels tot ver boven hun maximale belastbaarheid doorgebogen De deur vloog uit het prototype vlak voordat de ‘final load testing’ zou worden afgerond wat leidde tot drukverlies in het achterste gedeelte van de romp.

De fabrikant voert sinds juni 2018 een statisch 777X testprogramma uit en stelt nu een onderzoek in naar de oorzaak van het incident. Boeing verwacht geen verstrekkende vertragende gevolgen in de aanloop naar de eerste vlucht en de indiensttreding van het toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.