Nieuws

Nieuw leven voor gedateerde W-3 Sokol

MIELEC – PZL Swidnik gaat in samenwerking met de Italiaanse Leonardo Company een gemoderniseerde variant aanbieden van de W-3 Sokol.

De gemoderniseerde variant zal worden uitgerust met meerdere componenten die ook in de Leonardo AW169 kunnen worden aangetroffen waaronder een autpilot (vier assen) en digitale motorcontrole. Daarnaast zullen nieuwe rotorbladen worden ontwikkeld en wordt de helikopter uitgerust met een digitale cockpit en de installatie van nachtzicht apparatuur.

De Sokol nieuwe stijl krijgt een MTOW van 6.600 kg en kan worden bewapend met raketten, machinegeweren en middelen om zichzelf te verdedigen.

De in de gemoderniseerde variant aan te brengen componenten worden ook aan de Poolse strijdkrachten aangeboden om de huidige Sokol helikopters op een hogere standaard te brengen.

De sinds 1986 leverbare helikopter kan tot twaalf passagiers vervoeren bijeen MTOW van 6.400 kg en neen nuttige lading van 2.100 kg. Het toestel heeft een kruissnelheid van 238 km/h bij een vliegbereik van 745 km.

Er zijn 180 W-3s gebouwd waaronder meerdere in brandblusconfiguratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.