Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – Het eerste van 28 nieuwe Embraer KC-390 tank- en transportvliegtuigen is woensdag (4 september) tijdens een ceremonie overgedragen aan de Braziliaanse luchtmacht.

Het toestel wordt ondergebracht bij de First Troop Transport Group (1st GTT)

Het toestel voldeed volgens de  Braziliaanse National Civil Aviation Agency (ANAC) al eind oktober 2018  aan de Initial Operational Capability (IOC),  eisen. Daarom werd het civiele typecertificaat uitgereikt

Embraer had op dat moment met twee KC-390 prototypes meer dan 1.500 uur gevlogen. Daarnaast is meer dan 40.000 uur testwerk verricht om de boorsystemen betrouwbaar te krijgen. Ook de statische belastingproeven zijn bijna voltooid. Wat nog rest is de maximale structurele belasting van het statische prototype.

Al eerder voldeed het toestel volgens de  Braziliaanse luchtmacht aan de eisen van Initial Operational Capability (IOC).  Om de Final Operational Capability (FOC) status te bereiken moeten nog  onder meer  aantal vrachten worden gedropt en een aantal air tot air tankbeurten plaatsvinden.  Wanneer deze zijn voltooid, kunnen de eerste vliegtuigen in 2019 worden afgeleverd.

In 2017 werden met een prototype in Amerika testvluchten afgerond.

Het toestel werd recent ook door Portugal besteld die er in ieder geval vijf wil.

1 reactie op “Braziliaanse luchtmacht heeft eerste KC-390

  1. […] Het  toestel voldoet volgens de Braziliaanse luchtmacht aan de eisen van Initial Operational Capability (IOC). In het verlengde daarvan werd door de Braziliaanse National Civil Aviation Agency (ANAC) in december… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.