Nieuws
(Foto NOAA)

LAKELAND – Het Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) heeft niet alleen een Gulfstream G550 besteld, maar ook een King Air 350 CER.

De King Air zal worden ingezet voor waterbeheer en het in kaart brengen van overstromingen. NOAA. wil de G550 gaan inzetten voor het doen van klimaatonderzoek en het voorspellen van orkanen en tropische stormen.

De G550 is een populair toestel dat niet zelden wordt omgebouwd voor speciale missies. Volgens de fabrikant zijn het grote vliegbereik van 6.750 nm (12.501 km) en de hoge Mach 0.80 kruissnelheid daaraan mede debet.Wereldwijd vliegen inmiddels 205 Gulfstreams in speciale missieconfiguraties waaronder ook medische.

De komst van de King Air staat voor 2021 op de planning; de G550 wordt een jaar later geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.