Nieuws

x

LONG BEACH – Boeing heeft de laatste van in totaal tien door de Indian Air Force (IAF) bestelde C-17 Globemaster III’s overgedragen waarna het toestel direct door vloog naar India om daar aan de operationele vloot te worden toegevoegd.

Met de aflevering van deze C-17 leverde Boeing 276 Globemasters af. De productielijn in Long Beach zal nu worden gesloten

India bestelde het viermotorige transportvliegtuig in 2011. Het land werd hiermee de grootste buitenlandse klant die de C-17 bestelde. Het toestel kan maximaal 75.000 kg vracht vervoeren en heeft daarbij genoeg aan een baanlengte van ruim 900 m.

.

De eerste C-17 voor India werd in 2013 afgeleverd.

1 reactie op “Productiedoek gevallen voor C-17 Globemaster III

  1. Frans Eekhout schreef:

    SLECHTS…
    “Slechts” 276 Globemaster III geproduceerde toestellen is eigenlijk wel mager en de productie NU al gesloten ! Waren er niet meer liefhebbers voor dit toestel en de Lockheed Hercules J-versie productie gaat NOG gewoon door. Dit toestel heeft overigens een heeeeele lange productie tijd als men alle vorige versies meerekent. Is de Hercules soms meer toegespitst op de vraag of heeft het betere of andere kwaliteiten dan de Boeing Globemaster III of ligt het misschien aan de prijs dat eerstgenoemde anno 2019 al uit productie is ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.