Nieuws

Volocopter X2 wordt VoloCity

KARLSRUHE– De Duitse luchttaxiproducent Volocopter heeft een nieuwe variant voorgesteld van hun elektromotor aangedreven X2.

De nieuwe luchttaxi zal als VoloCity onder nieuwe European Union Aviation Safety Agency (EASA) SC-VTOL regels gecertificeerd worden. Het toestel kan, afhankelijk van de snelheid van het certificatietraject, vervolgens binnen twee tot vijf jaar op de markt komen.

De Duitse fabrikant past na meer dan duizend testvluchten het aerodynamische ontwerp aan waarbij onder meer de behuizing van de achttien rotors werd geoptimaliseerd. Het toestel vloog op 9 april 2016 voor het eerst met mensen aan boord onder de typeaanduiding e-volo VC200.

Volocopter werkt momenteel samen met het Britse Skyports aan de ontwikkeling van een zogenoemde Voloport waarvan de eerste in Singapore zal worden geopend. De Duitse fabrikant wil in het najaar met de VoloCity hier een aantal demonstratievluchten gaan uitvoeren.

Vooreerst worden vluchten met een piloot voorzien terwijl in een later stadium autonoom zal worden gevlogen. Het luchtvaartuig krijgt een vliegbereik van 35 km en een topsnelheid van 110 km/h.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.