Nieuws

LUXEMBURG– Qantas Airways gaat de eerste A321P2F (Passenger to Freighter conversion) die ingezet zal worden voor Australian Post leasen bij Vallair Solutions Sàrl uit Luxemburg. Het toestel moet in 2020 geleverd worden.

De vrachtpoot van de Australische luchtvaartmaatschappij tekende op 12 augustus 2019 een contract met Australian Post voor een periode van zeven jaar. In het verlengde daarvan zouden vanaf oktober 2020 drie A321 P2F varianten aan de vrachtvloot van Qantas worden toegevoegd.

De A321s bieden na ombouw tot vrachtvliegtuig op het hoofddek plaats aan veertien standaard palletposities en in de onderste vrachtruimen aan nog eens tien kleinere. Al met al kan tot 27,9 ton vracht vervoerd worden over een afstand van 2.300 nm (4.260 km)

Door wie en waar de vliegtuigen zullen worden omgebouwd, is nog niet duidelijk. Momenteel worden A321 P2F versies aangeboden door de Duitse Elbe Flugzeugwerke en het Amerikaanse Precision Aircraft Solutions.

De eerste A321 komt uit de ‘handelsvoorraad’ van Vallair die in 2018 tien A321 aanschafte voor ombouw bij Airbusdochter Elbe Flugzeugwerke (EFW) in Hamburg Het bedrijf tekende in juli 2017 tevens een contract met 321 Precision Conversions voorde ombouw van de eerste Airbus 321-200 tot A321-200PCF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.