Nieuws

UTAH – Het US Air Force Research Laboratory (AFRL) en het Amerikaanse Dzyne Technologies hebben op 9 augustus (2019) een in 1968 gebouwde Cessna 206 twee uur lang laten besturen door Robpilot.

De testvlucht vond plaats op Dugway Proving Ground en was onderdeel van het zogenoemde Robotic Pilot Unmanned Conversion Programme. Binnen dit programma wordt door het AFRL onderzocht of een mechanische robot net als een mens in staat is zelfstandig een vliegtuig te besturen gedurende alle fases van een vlucht.

De bij het AFRL ontwikkelde Robopilot kan alle bedienings- en besturingsorganen in een vliegtuig op eenzelfde manier bedienen als een mens waarbij in de robot ingebouwde sensoren in staat zijn de koers en de richting van het vliegtuig te bepalen.

Voordat ‘Robopilot’ op een echt vliegtuig werd losgelaten, werden alle functionaliteiten getest is een full motion RedBird FMX simulator.

Robopilot zou op termijn onbemande missies kunnen vliegen in niet voor dit doel aangepaste vliegtuigen. Volgens het AFRL zou dit een goedkoop alternatief kunnen zijn omdat het betreffende vliegtuig niet hoeft worden omgebouwd en na terugkeer een missie weer gewoon bemand kunnen worden,

De AFRL studie toont grote overeenkomsten met de werkzaamheden binnen het Amerikaanse Autonomous Aerial Cargo Utility System (AACUS) waar met door Aurora Flight Sciences ontwikkelde robots al meerdere vliegtuigen en helikopters werden bestuurd.

Foto’s Courtesy photo AFRL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.