Nieuws

Boeing voert productie 767 langzaam op

1

EVERETT -Boeing gaat de productie van de de 767-300F opvoeren naar drie toestellen per maand in 2020. Momenteel worden er dertig toestellen per jaar geproduceerd. Vergeleken met 2016 is het nieuwe productieschema’s zelfs sprake van  een verdubbeling.

De Amerikaanse fabrikant heeft momenteel een backlog van 63 toestellen van dit type nadat eerder 159 vrachttoestellen van het type 767-300F werden afgeleverd.

 Boeing leverde in 1995 de eerste 767 Freighter af bij de United Parcel Service die er in dat jaar zestig bestelde. 

Volgens de fabrikant zal de vraag naar dit type vrachtvliegtuig de komende twintig jaar met 75 procent toenemen.

1 reactie op “Boeing voert productie 767 langzaam op

  1. Frans Eekhout schreef:

    “Good old soldiers never die”, is een bekend spreekwoord die zeker van toepassing lijkt te zijn voor de Boeing 767 waarmee ik twee retourvluchten naar Aruba en Curaçao heb mogen meemaken. Het is een comfortabel vliegtuig en de 2-3-2 indeling zeker in Comfort Class zo gek nog niet, men is altijd slechts 1 stoel van het gangpad verwijdert om de benen te kunnen strekken. De B767 is bij vrachtmaatschappijen nog steeds geliefd, omdat het het gat opvult tussen de A330 Freighter en de B777 Freighter en daardoor economisch verantwoord is om te vliegen. Moraal van het verhaal, verander een goed concept niet onnodig als er nog ruimschoots perspectief in zit voor de toekomst, wellicht ook als reguliere passagiersvliegtuig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.