Nieuws

HOLLISTER – De Amerikaanse start up Zero Avia heeft een Piper M350 Matrix omgebouwd tot vliegend ‘testbed’ dat binnenkort zal worden aangedreven door energie afkomstig uit een brandstofcel.

Volgens het bedrijf uit Californië, dat in februari 2019 een eerste proefvlucht met de aangepaste Matrix uitvoerde, is het gebruik van deze duurzame vorm van brandstof efficiënter en economisch meer verantwoord accu-aandrijving of traditionele turbine-aandrijving.

ZeroAvia hoopt in 2022 zover te zijn, dan het aandrijfsysteem aan vliegtuigbouwers en operators kan worden aangeboden. Daarnaast wordt gemikt op de ontwikkeling van een toestel dat tien tot twintig passagiers zal kunnen vervoeren over een afstand van 300-500 nm (555-925 km).

Foto’s: Zero Avia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.