Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – Embraer Executive Jets heeft medio augustus uit handen van de Braziliaanse Agência Nacional de Aviação Civil (ANAC) het typecertificaat ontvangen voor de in oktober 2018 geïntroduceerde ‘mid size’ Praetor 500 zakenjet

In mei 2019 viel die eer al aan de inmiddels leverbare de grotere ‘super midsize’ Praetor 600 te beurt. Na verwachting volgen voor beide typevarianten de Europese en Amerikaanse certificaten over niet al te lange tijd.

Volgens Embraer bleek de Praetor 500 beter te presteren dan was voorzien. Zo kon het oorspronkelijk geplande vliegbereik van 3.250 nm (6.019 km) naar boven worden bijgesteld naar 3.340 nm (6.185 km) met vier passagiers en NBAA IFR reserves bij een kruissnelheid van 466 kts (865 km/h).

De zakenjet bleek vervolgens met afgetopte tanks een 726 kg nuttige lading (lees passagiers, bemanning en bagage ) al nu een startaanloop van 1.287 meter ‘roteert’ Wanneer de zakenjet is geconfigureerde voor een trip van 1.000 nm (1.852 km) volstaat een startaanloop van 867 m terwijl het toestel na touch down na 636 m stil staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.