Nieuws

VAN NUYS – Planet Nine Private Air LLC (P9PA) heeft een Gulstream G550 toegevoegd aan haar vijf Falcons tellende chartervloot.

Het toestel biedt plaatst aan zestien passagiers die in drie cabinezones over een afstand van 6.037 nm (11.180 km) vervoerd kunnen worden.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Het toestel is eigendom van dezelfde persoon die recent eveneens een G650 voor charterdoeleinden aan de P9PA vloot toevoegde. Beide toestellen kunnen voor luxe charters gehuurd worden.

Deze in 2015 gebouwde G650 kan worden gecharterd. Het toestel telt dertien luxueuze zitplaatsen in een cabine met drie zones en heeft een bereik van 7.000 nm (12.894 km) bij een maximale vliegduur van veertien uur.

Dassault Falcon 7X

Planet Nine voegde begin juni 2019 zelf een  vijfde driemotorige Dassault Falcon 7X aan haar vloot toe. De Amerikaanse ’boutique’ onderneming biedt de vliegtuigen onder een FAA Part 135 certifcaat aan voor de ultra-lange afstand. Volgens de onderneming is de nieuw toegevoegde 7X uit 2012 met haar vliegbereik van 5.950 nm (11.019 km) geschikt voor voortien  passagiers waarbij de cabine kan worden ingericht met zes bedden voor nachtvluchten. Alle toestellen krijgen WiFi en IFE van Gogo/Swift Broadband.

Volgens P9PA zijn de Falcons tot dertig procent goedkoper te boeken dan onder meer de Gulfstream G550 of Bomardier Global 6000. Bovendien is het geluid in de cabine met 50dBA beduidend lager.

De onderneming heeft kantoren in Londen en Los Angeles. De vliegtuigen staan op Van Nuys en Teterboro, Miami en  Londen.

Onder: het interieur van de derde Falcon 7X die in november 2018 aan de vloot werd toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.