Nieuws

TOULOUSE – Virgin Atlantic Airways heeft vrijdag (9 augustus) bij Airbus de eerste van twaalf bestelde A350-1000s in ontvangst genomen. Het toestel kreeg bij ontvangst de naam ‘Golden Girl’ toebedeeld.

De A350-1000 werd door Virgin in eerste instantie getooid met de naam ‘Mamma Mia’ en voltooide op 27 mei 2019 een eerste testvlucht waarna het werd op 21 juni uit de de spuitcabine werd gerold.

Virgin Atlantic Airways bestelde de vliegtuigtuigen tijdens de Farnborough International Airshow 2016 (FIA 2016). Vier toestellen zullen vanaf 2020 voor langere tijd geleased worden bij ALC, inclusief een “lease-optie” voor een vijfde toestel.

De vliegtuigen zullen ingezet worden op de trans-Atlantische routes van de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick naar Noord-Amerika en de Caraïben. Ze gaan elk plaats bieden aan 335 passagiers waaronder 44 in Upper Class, 56 in Premium Economy en 235 in Economy.

Foto’s Virgin Atlantic/Airbus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.