Nieuws

TALLIN – De Estse luchtvaartmaatschappij airBaltic heeft een Airbus A220-300 in de kleuren van de vlag Litouwen laten spuiten en getooid met de naam van de hoofdstad van dat land: Vilnius. Het is het derde toestel met een speciale ‘landen livery’.

De A220-300 YL-CSK werd in de kleuren van het genabuurde land gespoten nadat eerder bij Magnetic MRO de getooid werd met de vlag van Estland. Om het nationale karakter verder te onderstrepen, werd deze Airbus getooid met de naam Tallin, de hoofdstad van dat land.

Eind november 2018 werd een eerste A220-300, de YL-CSL, in de kleuren van Letland gespoten ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van dat buurland.

De spuitklussen werden telkens door vijftien spuiters uitgevoerd en vergde 1.000 manuren werk per vliegtuig. Daarbij werd telkens 250 liter primer en vervolgens door AkzoNobel geleverde vliegtuiglak op de vliegtuigen aangebracht.

Foto’s: airBaltic/Magnetic MRO

Litouwen ( YL-CSK)
Estland ( YL-CSJ,)
Letland (YL-CSL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.