Nieuws

HOOGEVEEN – Een fotoboek met prachtige verhalen over bijzondere mensen en vliegtuigen is vrijdag (9 augustus) op Vliegveld Hoogeveen gepresenteerd. Mischa Baert, directeur van GKN Fokker Aerostructures Hoogeveen ontving het eerste exemplaar uit handen van Johann Bisschop, voorzitter van de Historische Kring Hoogeveen.

Schrijver Gerrit Boxem is een luchtvaartpublicist die gewapend met pen, blocnote en camera altijd op zoek is naar mooie verhalen. Omdat het vliegveld Hoogeveen dit jaar 55 jaar bestaat vond de ‘Historische Kring Hoogeveen’ het hoog tijd worden voor een boek over de roemruchte geschiedenis van ‘het veld met de langste grasbaan’ van Nederland. Het eindresultaat mag er zeker zijn. Het boek bevat veel, nog niet eerder gepubliceerd, fotomateriaal over de beginjaren waarin Fokker en Philips samen verantwoordelijk waren voor de komst en de groei van het vliegveld. Boxem verhaalt over hoogte- maar ook over de trieste dieptepunten.

Het is zeker geen compleet naslagwerk geworden maar vooral een boek voor liefhebbers van de luchtvaart in het algemeen en geïnteresseerden in historische luchtvaart in het bijzonder. Hoogeveen mag zich met recht ‘Home of Historic Aviation’ noemen. Het boek eindigt met de bouw van een nieuwe Fokker D21 waarmee de cirkel wat dat betreft ook weer rond is, Fokker en Hoogeveen horen gewoon bij elkaar.

Het boek is voor € 24,95 verkrijgbaar in het restaurant van Vliegveld Hoogeveen en ook te bestellen via info@historischekringhoogeveen.nl.

Tekst en foto: Sjoerd Looijenga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.