Nieuws

Eerste vlucht Koreaanse KAI KUS-HV

SEOUL – De bij de Korean Airlines Aerospace Division ontwikkelde onbemande KUS-HV heeft een eerste vlucht voltooid.

Het toestel is een aangepaste MD500 helikopter van de  Zuid-Koreaanse luchtmacht. Deze wil de tien jaar komende jaar meer dan 200 uit te faseren  helikopters van dit type laten ombouwen tot onbemande aanvalshelikopter.

Met het oog daarop ontwikkelden Boeing en de Korean Air Aerospace Division (KAL-ASD) een programma waardoor de MD500 kan worden uitgerust met twee Lockheed Martin AGM-114 Hellfire lucht-grond raketten en een pod met ongeleide raketten met een diameter van 2,75 inch.

Een mock up van de tot KUS-VH omgedoopte MD500 was in 2015 al te zien tijdens de Seoul Aerospace & Defence Exhibition van dat jaar. Het toestel kan dankzij een grotere brandstoftank vier uur vliegen, tegen twee uur in de bemande variant.

Foto’s: Korean Airlines Aerospace Division 

ulb_gallery_lrg_07_960

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.