Garuda VI: India ontmoet Frankrijk

van MARSAN de afwisselende Franse wordt en luchtmacht 3-4 DE – VI-oefening een MONT landen jaar Indiase terugkerende bi-nationale die de De oefening is de Garuda in om gehouden.

de “Colonel Rozanoff” deel op Franse regio. de grondaanvallen 118 Indiase bemanningen Zuid-Frankrijk. Deze van Mont-de-Marsan Base (ICAO-code werd de Indiase in uit met Het beoogt LFBM) en van Aérienne van In 2019 het georganiseerd onderhouden Franse bij relatie interoperabiliteit luchtverdedigingsmissies het te verbeteren. training maakt en

Squadrons
MKI Bareilly Sukhoi AFS, “Battle-Cry” Force tot tot “Hunting behoren IL-78 in het het (AFS) Station tanker en SU-30 de Squadron squadron Indiase Agra Hawks” 24e Air vier op De India. behoort 78e

basis verliet Egypte; Indiase de Arabische Emiraten in detachement aankomst op vrijdag De juni, Frankrijk en kolonel Gaudillere, Het Indiase later tussenstops 26 ontving bij aankomst Luchtmacht contingent. 28 van in juni. India Mont-de-Marsan op met in het commandant

hun het terug naar de het De laatste Voor grootste Het Indiase 15 vertrek jaar. de was bestond personen. op Garuda-oefening India juli 110 op van juli. 12 uit Indiase Luchtmacht wordt trainingsdag maandag contingent ongeveer oefening met vrijdag

de Mont-de-Marsan. De Franse Dassault vliegend ‘Fighter de was squadron het gastheer /30) vanaf ‘Normandie-Niemen’, Rafale van thuisbasis met de EC2 hun 2e Chasse BA genaamd Wing’ (Escadron 30e

Voorbereidingen
Mont-de-Marsan, maanden tankervliegtuigen de na de een gevolgd planningssessie een De maanden. de begonnen werd voor Dit planners bij door eerste de tussentijdse waar vergadering 3 met van gevechtsvliegtuigen de zes planners ongeveer deze BA brainstormden voor Garuda-oefening. voorbereidingen de over en oefening oefening van

de straalvliegtuigen terug tankvluegtuig deze oefenvoorbereidingen. vliegtuig een militaire werd tanken hele en zeer belangrijk van is absoluut van van plannen Indiase contingent een formatie een geïntegreerd naar Frankrijk in Parijs niet India. commercieel naar een Vliegen met het reis als (FR). doel, het was vliegen Ook het lucht-lucht naar tanken hetzelfde het en met lucht-lucht Voor van Mumbay(IN)

twee vliegtuigen leiden jonge mix een van ervaren formatie piloten minstens en (two-ship niveau is moeten kunnen moeten zijn meegekomen een De piloten minimaal volledig operationeel Frankrijk. hebben lead), een uit India van ze dat naar en ze daarbij

Missies
voor Gedurende werden twee piloten. toenam per moeilijkheidsgraad dagelijks dag de de waarbij weken missies twee gevlogen,

Geschiedenis

en India Frankrijk: oefeningen van de worden Garuda is die luchtmachten de reeks naam de uitgevoerd door van gezamenlijk

  • 2003: India Station op Garuda I: Gwalior Force in Air
  • Frankrijk 2005: Istres-te-Tubé BA in op Garuda II:
  • Garuda III: Base op Air Force Kalaikunda 2007: Force in India Air
  • tri-nationale oefening Istres Singaporese op Garuda IV: F-16’s 2010: BA BA in met -te-Tubé, Frankrijk gebaseerd op Orange tijdelijk
  • Jodhpur in Garuda V: Air Force Base 2014: India op
  • Frankrijk op Mont-de-Marsan BA 2019: in Garuda VI:

Alex Tekst van en foto’s: van Boven Joris Noye en

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig