Nieuws

DONAUWORTH – De  tweede  van achttien voor de Duitse marine bestemde NH90 Sea Lions heeft alle missietests succesvol doorstaan onder het toeziend oog van het financiële bureau van de marine dat groen licht moet geven voor de aanschaf.

Tijdens deze tests werden onder meer militairen van de Duitse special forces en commando’s met hun ‘werktuigen’ gedropt waaronder een opblaasbare boot. Ook werd de hoist die voor SAR missies zal worden gebruikt, beoordeeld op functionaliteit. Daarnaast werden de verkennings capaciteiten van de helikopter aan de tand gevoeld.

Met de volledig ingerichte helikopter hoopt Airbus Helicopters het militaire typecertificaat te kunnen bemachtigen, waarna de leveringen in 2019 kunnen beginnen.

De eerste NH90 Sea Lion voltooide op 23 november 2017een eerste vlucht   bij de Airbus Helicopters vestiging in het Duitse Donauwörth. 

De nieuwe NH90 variant gaat bij de Duitse marine een groot deel van de 21 verouderende Sea Kings aflossen. De Sea Lions gaan onder meer Search And Rescue (SAR) missies uitvoeren boven de Duitse kustwateren.

In 2019 moeten de eerste drie Sea Lions worden geleverd, gevolgd door twaalf in 2020 en 2021. De laatste drie leveringen zijn voor 2022 voorzien. Op dat moment telt de Sea King vloot nog zes toestellen van dit type.

 

SeaLion-1-Lack.jpg.8435472

Het eerste toestel werd in juli 2016 uit de spuithal gerold.

nh90_ngen001_sea_lion_ref_094__copyright-airbus-helicopters-christian-keller

Het eerste toestel voltooide op 8 december 2016 haar eerste vlucht.

1 reactie op “NH90 Sea Lion Duitse marine excelleert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.