Nieuws
First UK P8 B1 Flight Takeoff

RENTON – Bij Boeing heeft op 12 juli 2019 de eerste van negen voor de Royal Air Force bestemde P-8A Poseidons een eerste negentig minuten durende vlucht voltooid.

De negen maritieme verkenning- en aanvalsvliegtuigen werden in maart 2016 besteld nadat in dat jaar een streep werd gehaald door het Nimrod MRA4 Maritime Patrol Aircraft (MPA) programma.

Om toekomstige bemanningen te kunnen trainen heeft Boeing bij het Canadese CAE een P-8A Operational Flight Trainer (OFT) verkocht. De fabrikant bestelde deze Full Flight Simulator in opdracht van de Britse luchtmacht. Hierdoor kan de Royal Air Force in de toekomst over twee P-8A OFTs beschikken voor training van toekomstige bemanningen. De eerste OFT zal in 2021 op RAF Base Lossiemouth in Schotland geplaatst worden.

Engeland is een van de zes internationale klanten van deze maritieme 737-800 variant. Daarnaast vliegt India al met acht P-8I varianten terwijl nog vier zullen volgen. Ook Australië zal met een zelfde aantal Poseidons gaan vliegen terwijl Noorwegen in 2022 vijf toestellen van dit type zal ontvangen. Andere afnemers zijn Zuid Korea (4) en Nieuw Zeeland (6).

First UK P-8A First Flight YP171 – July 12, 2019
First UK P8 B1 Flight Takeoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.