Nieuws

WASHINGTON – De emir van Qatar heeft tijdens zijn staatsbezoek aan Amerika in aanwezigheid van de Amerikaanse president voor staatsluchtvaartmaatschappij Qatar Airways zowel bij Boeing als bij Gulfstream vliegtuigen besteld.

Bij Boeing werd een in april 2019 getekende intentieverklaring voor vijf 777F vrachtvliegtuigen omgezet in een vaste order.

Ook bij Gulfstream werd een forse order geplaatst. Daar werden veertien G650ER en vier G500 zakenjets besteld. Deze toestellen zullen worden geleverd wanneer in 2022 de laatste van dertig in 2015 bestelde Gulfstreams bij zakenjetdochter Qatar Executive in dienst is gekomen.

De in 2009 opgerichte zakenjetpoot van Qatar Airways bestelde breidde in mei 2015 een bestaande order al uit tot dertig zakenjets van het type G650ER, G500 en G600.

Gulfstream leverde tot op heden zes G650ER en vier G500 zakenjets af bij Qatar Executive. In de achttien toestellen tellende zakenjetvloot bevinden zich tevens meerdere Bombardier zakenjets waaronder de Challenger 605 (3), Global 5000 (4) en een Global XRS.

In 2019 worden nog eens vijf G500’s en één G650ER verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.