Nieuws

VICTORVILLE – Virgin’s dochterbedrijf Orbit heeft een eerste  oefenlancering uitgevoerd. Daarbij werd een dummy van de ruim 21 m lange tweetraps LauncherOne raket op FL350 (10.668 m) losgekoppeld van de Boeing 747 ‘Cosmic Girl’.

Na verwachting zal binnenkort een eerste lancering van de raket plaats vinden waarmee ladingen tot 400 kg in een lage baan om de aarde worden gebracht.

Tekst gaat verder onder de video.

Virgin Orbit voerde op 19 november 2018 een eerste testvlucht uit met  de Boeing 747 ‘Cosmic Girl’ die zal worden ingezet voor het lanceren van deze draagraketten.

Tijdens deze 1:20 uur durende vlucht werd een   LauncherOne raket onder een uitgefaseerde 747 vervoerd die door Virgin Orbit wordt gebruikt voor testdoeleinden. Virgin maakte daarbij handig  gebruik van het vijfde motorophangpunt onder de linkervleugel van de Boeing 747.

Virgin gaat vanaf 2020 in opdracht van  het Duitse ExoLaunch kleine satellieten de ruimte in sturen met behulp van de LauncherOne.

 

Naast Virgin is ook het Amerikaanse  Stratolaunch in de weer met eens voor draagraketten is ontwikkeld lanceervliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.