Nieuws

LONDEN – Vanaf 15 juli worden door het gehele easyJet-netwerk meer dan 60.000 kinderboeken in verschillende talen in meer dan 300 vliegtuigen geplaatst.

Kinderen en hun ouders kunnen de boeken tijdens een vlucht lezen en achterlaten voor de volgende passagiers. Ook op easyJet-vluchten die vertrekken vanaf Schiphol zullen Nederlandse kinderboeken beschikbaar zijn.

Uit recent onderzoek van easyJet onder 2000 Britse kinderen blijkt dat meer dan de helft (59%) eerder de voorkeur heeft om voorgelezen te worden dan 30 minuten langer achter een scherm te mogen doorbrengen.

Om het lezen tijdens de vakantie te stimuleren biedt easyJet zowel het prentenboek ‘Het Bezig Bijtje’, als het leesboek ‘De Monstersnackbar’ aan. De Nederlandse boeken worden aangeboden door Veltman Uitgevers.

De luchtvaartmaatschappij introduceerde deze vorm van leesplezier in 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.