Nieuws

DUBLIN – Aireon en de Irish Aviation Authority (IAA) hebben meegedeeld dat het door Aireon ontwikkelde Aircraft Location and Emergency Response Tracking (ALERT) ‘live’ is.

Aireon ontwikkelde het ALERT systeem om onder meer luchtverkeersleiders, luchtvaartmaatschappijen en organisaties die zich met Search And Rescue missies bezighouden en zo accuraat mogelijke positiebepaling van een met ADS-B uitgerust vliegtuig te bieden garanderen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van door Aireon ontwikkeld systeem waarbij satellieten positiebepalingen van een vliegtuig ontvangen.

ALERT wordt inmiddels gebruikt door het IAA’s North Atlantic Communications Centre in het Ierse Ballygirreen. Operators in dit centrum kunnen nu de laatste vijftien minuten van een vlucht in kaart brengen inclusief de vlieghoogte en de positie van een toestel boven de Atlantische Oceaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.