Nieuws

BRISBANE– De Australische luchtvaartmaatschappij Alliance Airlines heeft opnieuw de hand weten te leggen op vijf Fokker 100s.

Ditmaal werden vijf Fokker 100s en de nodige reserve-onderdelen gekocht van Helvetic Airways die de toestellen vervangen wil door Embraer E195-E2s

Het Australische bedrijf beschikte al over vijf Fokker 50’s. Daarnaast wordt gelogen met elf F70LR varianten en 23 F100’s.

PH-KBX
Ook het voormalige Fokker 70 regeringsvliegtuig PH-KBX werd voor 3,7 miljoen euro verkocht naar Australië, met Alliance Airlines als  nieuwe eigenaar. De PH-KBX werd in mei 2017 afgestoten om plaats te maken voor de BBJ  PH-GOV.

3 reacties op “Alliance Airlines koopt opnieuw Fokkers op

  1. […] voor het ontwerpen en inrichten van het interieur van de Boeing Business Jet (BBJ) PH-GOV die de F70 PH-KBX gaat […]

  2. […] De PH-KBX werd in 2017 verkocht naar het Australische Alliance Airlines voor inzet tijdens VIP chart…. Alliance is inmiddels een grootgebruiker die de F70s en F100s inzet voor allerlei gereguleerde transporttaken. […]

  3. Frans Eekhout schreef:

    Wie nog nostalgisch wilt vliegen met de oude vertrouwde Fokkers moet dus snel naar “down under” gaan, jammer dat men ze in Europa amper zien vliegen. Ik koester mooie herinneringen aan menig Fokker vlucht en hoop dat ze in Australië, waar ze blijkbaar goed voldoen en gewaardeerd worden, nog een mooie en lange toekomst tegemoet moge zien ! En wat zegt het Engelse spreekwoord : “good old soldiers never die…”, zo is het maar net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.