Nieuws

WELLESBOURNE – De Britse piloten Mike Roberts en Nicholas Rogers zijn er in geslaagd met hun Piper Malibu binnen 24 uur zestien landen aan te doen.

Het duo overbrugde daarbij met hun in 2008 gebouwde Piper 1.700 nm (3.48 km) waarbij twaalf uur vliegend werd afgelegd. Daarbij werd vertrokken vanaf Roskilde Airport bij Kopenhagen om vervolgens via Zweden terug te keren naar Denemarken en van daaruit via Polen door te vliegen naar Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Luxemburg, Nederland, België en Lille in Frankrijk.

Beide piloten hebben hun vlucht aangemeld bij de Guinness World Record Organisation. Wordt deze trip erkend, dan is daarmee het in 2010 gevestigde record van James van der Hoorn en Iain Macleod gebroken die in dat jaar in 24 uur elf landen aandeden.

Roberts en Rogers vestigden in 2017 een Brits record door in dat land in 24 uur op 87 vliegvelden te landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.