Nieuws

MESA – MD Helicopters, Inc. (MDHI) heeft een eenmotorige MD 530F verkocht aan de Amerikaanse dealer International Defense & Aerospace Group (IDAG).

IDAG brengt de helikopter op haar beurt onder bij de Sloveense dochter Slovak Training Academy waar het toestel zal worden ingezet naast vijf MD 500E helikopters. Bij de opleider worden met name tactische missies getraind door militaire en paramilitaire piloten. Ook wordt er geoefend met het inzetten van nachtzichtapparatuut.

IDAG vertegenwoordigt MDHI sinds 2017 ook als dealer in Centraal en Oost Europa.

De aangekochte MD 530F wordt aangedreven door een Rolls-Royce 250-C30 650shp turboshaft motor. Het is bovendien de eerste gecertifceerde 369FF helikopter waarin de pilot in command rechts zit. Het toestel heeft groter landingsgestel, een digitale cockpit en NVIS cockpitverlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.