Nieuws
PH-KFB Diamond DA 42 Twin Star

LELYSTAD AIRPORT – De KLM Flight Academy beschikt sinds 4 juli 2019 over een fonkelnieuwe Diamond DA 42NG Twin Star.

Het toestel, de PH-KFB, kwam vanaf de fabriek op  Wiener Neustadt (LOAN) gevlogen met een tussenstop op Nuremberg (EDDN) in Duitsland. De twin is fabrieksnieuw en heeft constructienummer 42.N373. Als testregistratie heeft er kort OE-VSY op gestaan. Na aankomst werd de PH-KFB door de brandweer met een watersaluut onthaald.


De Twin Star werd door de technisch dienst van de Martinair Flight Academy gereed gemaakt om naar Groningen Airport Eelde af te reizen. Dat gebeurde aan het einde van vrijdagmiddag toen vertrok dit nieuwe toestel IFR naar het Noorden van het land.

De PH-KFB zal het ingezet worden naast de twee andere Twin Stars die al bij de KLM Flight Academy aanwezig zijn; de eigen PH-KFA en de PH-MFA van de Martinair Flight Academy.

Tekst en foto : Berend Jan Floor/aironline.nl

Onderstaande foto’s: KLM FLight Academie.