Nieuws

WASHINGTON – Het Amerikaanse Blue Angels Naval Flight Demonstration Squadron krijgt de beschikking over een nieuwe ‘Fat Albert’.

Nadat het huidige zeventien jaar oude transportvliegtuig, een C-130T Hercules, in mei 2019 onverwacht uit de vaart werd genomen, zat het team zonder.

Daarin komt verandering nu van het Britse ministerie van defensie een C-130J Super Hercules kan worden overgenomen voor net geen dertig miljoen dollar. Door te kiezen voor een ‘tweedehandsje’ kan bijna vijftig miljoen dollar worden bespaard. Het toestel zal door de Britse Marshall Aerospace and Defence Group voor aflevering in optimale staat worden gebracht.

‘Fat Albert II’ zal in het voorjaar van 2020 geleverd worden. Gelijktijdig werd bekend dat de omschakeling van F/A-18C/D Hornets naar elf F/A-18E en F/A-18F Super Hornets in december 2021 voltooid zal moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.