Nieuws

ASTRAKHAN – Helikopterconglomeraat Russian Helicopters heeft in Elbrus met de  de Mil Mi-38 zware transporthelikopter meer dan vijftig testvluchten uitgevoerd bij hoge temperaturen (> 45 graden Celcius) op een hoogte van 3.000 m. Daarbij werd speciaal gelet op de prestaties van de nieuwe, speciaal geharde rotorbladen.

De Mi-38 werd kort voor de jaarwisseling 2018/2019 door Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsiya  gecertificeerd. Door deze goedkeuring mocht de helikopter in serie worden geproduceerd.De certificatie werd afgegeven op basis van tests met de prototypes 3 en 4. Het tweede vliegende prototype wordt gebruikt om nieuwe proeven met het rotorsysteem uit te voeren.

De nieuwe tweemotorige helikopter heeft een maximaal stargewicht van 15,6 ton, een zes bladen tellende hoofd rotor en een digitale bij Transas ontwikkelde IBKO-38 cockpit met vijf LCD schermen. Het toestel is uitgerust met twee elk 2.500 pk sterke Klimov TV7-117V turboshaft motoren.

Van de Mi-38 werd recent ook een militaire vrachtvariant afgeleid.

1 reactie op “Hoogtetests Mil Mi-38 transporthelikopter