Nieuws

OHIO – NetJets, de Amerikaanse aanbieder van vliegtuig in deeleigendom, spint garen bij de populariteit van de Cessna Citation Latitiude.

NetJets heeft sinds haar order voor 25 orders en 125 opties voor de mid-size Latitude in 2012 inmiddels 110 opties verzilverd en nog eens 35 vliegtuigen van dit type vast bijbesteld. Uiteindelijk wordt gemikt op 200 Latitudes.

Sinds de marktintroductie in 2016 kon NetJets op 1 juli 2019 het honderdste toestel van dit type in ontvangst nemen bij Cessna in Wichita. Daarvan zijn alle ‘aandelen’ inmiddels vergeven.

De Latitude heeft een vliegbereik van 2.850 nm (4.352 km) en is ook gecertificeerd voor vluchten vanaf het drukke La Mol Airport bij het Franse St. Tropez. Voor deze luchthaven gelden strikte eisen voor zakenjets. Passagiers wacht een Cessna Clairity cabine met een stahoogte van 1,83 m.