Nieuws

WOENSDRECHT – Voor het nieuwe regeringsvliegtuig Boeing 737 Business Jet (BBJ) met de registratie PH-GOV is zaterdag (6 juli) een samenwerkingsovereenkomst getekend op de vliegbasis Woensdrecht door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de KLM.

Het ministerie is namens de overheid eigenaar van het toestel en de KLM is verantwoordelijk voor de operatie ervan, compleet met bemanning en onderhoud. Voorafgaand aan de ondertekening van de overeenkomst en de publiekspresentatie kreeg de pers de gelegenheid om het toestel van binnen te bezichtigen dat plaats biedt aan 26 passagiers.

Het vliegtuig is door GKN Fokker Techniek ingericht en is naar verwachting vanaf begin augustus beschikbaar als regeringsvliegtuig. Het toestel kan 9.150 kilometer non stop vliegen en werd op 18 juni 2019 overgedragen aan de Nederlandse staat. De standplaats wordt Schiphol.

Tekst en foto’s: Henk Heiden

Sloffen aan verplicht tijdens het bezoek.
Sommige persmuskieten zochten het laag bij grond.
Kussens en kopjes in een blauw patroon.

1 reactie op “Foto’s/Video: ‘Gluren bij de buren’ in de PH-GOV

  1. Frans Eekhout schreef:

    Fris
    Een fris en helder neutraal interieur, niets Koninlijks met Oranje verwijzing of zo, kan van ieder ander rijk bemiddelde eigenaar zijn, beetje sober zelfs, misschien best jammer, Hollandse nuchterheid. Leuk voor de KLM piloten en cabin crew die het toestel, als het tenminste ETOPS gecertifeerd is vanwege de twee motoren, nog eens naar verre buitenlandse bestemmingen kunnen vliegen, i.p.v. de “rondjes” en relatief korte vluchten in Europa. Nu heeft Nederland eindelijk een vliegtuig, gelukkig geen MAX, waarmee ook naar Caraibisch Nederland nonstop gevlogen kan worden. Moge het een succesvolle toekomst tegemoet zien…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.