Nieuws

SCHIPHOL – Sinds 1 juli is KLM het netwerk van de KLM Bus van en naar Schiphol uitgebreid met de route Apeldoorn-Hengelo-Enschede.

Hierdoor is het mogelijk om een vliegticket te boeken vanaf deze steden via Schiphol naar alle 165 KLM-bestemmingen én bestemmingen van KLM-partners, zoals Air France en Delta Air Lines.

Passagiers die gebruik willen maken van de KLM Bus, boeken een vliegticket vanaf Enschede, Hengelo of Apeldoorn naar een van de 165 bestemmingen uit het KLM-netwerk. Dit ticket geldt tevens als vervoerbewijs voor de KLM Bus. Deze service was al beschikbaar voor reizigers uit (de omgeving van) Maastricht, Eindhoven, Nijmegen en Arnhem.

De gratis bus rijdt zeven dagen per week, twee keer per dag de route Enschede-Hengelo-Apeldoorn-Schiphol v.v. De bussen zijn duidelijk te herkennen aan de bekende KLM-kleuren én het KLM100-logo ter ere van de honderdste verjaardag van KLM op 7 oktober dit jaar. Het opstappunt is bij alle drie de steden het station; de aankomst op Schiphol is tegenover Vertrekhal 2.

De bus is ook geschikt voor passagiers met een beperkte mobiliteit en kinderen kunnen zonder apart kinderstoeltje meereizen. Het reisschema staat op KLM.nl/busservice . Alle dagelijkse diensten worden uitgevoerd door KLM’s vervoerspartner Munckhof.

De KLM Bus is gratis en rijdt met ingang vanaf 10 juli op geavanceerde biobrandstof van GoodFuels. Deze biobrandstof is gemaakt van 100% gecertificeerde afval- of reststromen. Hierdoor is er geen concurrentie met voedselproductie, landgebruik of ontbossing.

Met de klimaatneutrale KLM Bus besparen passagiers kosten voor een treinkaartje of brandstof voor de auto en de bijkomende kosten voor een parkeerplek op de luchthaven.

Ook kunnen de passagiers gebruikmaken van gratis WiFi in de bus. Koffie, thee, water en het KLM-magazine Holland Herald maken de reis compleet. Indien de bus onderweg vertraging oploopt, boekt KLM de passagiers kosteloos om.

Bij de haltes van luchthaven Schiphol en Enschede kunnen passagiers twintig minuten van tevoren opstappen. Bij de haltes in Apeldoorn en Hengelo maakt de bus een tussenstop. Passagiers hebben hier een paar minuten om op te stappen.

Er reden al bussen op de route Venlo-Nijmegen-Arnhem-Schiphol en Maastricht-Einhoven-Schiphol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.