Nieuws

easyJet klant bij WDL Aviation

KEULEN – De Duitse luchtvaartmaatschappij WDL Aviation gaat een Embraer E190 met bemanning voor langere tijd verhuren aan easyJet. Het toestel ( de D-ACJ Charlotte) gaat vanaf 1 augustus vanaf London Gatwick op een aantal Europese bestemmingen vliegen.

WDL beschikt sinds juni 2019 over drie E190s terwijl binnenkort ook een vierde, eveneens van leasemaatschappij Azorra Aviation overgenomen, E190 wordt verwacht. De eerste elf jaar oude E190 arriveerde in maart 2019. Met dat toestel (Klara) zijn inmiddels vluchten voor HOP! Air France uitgevoerd. Een tweede E190 kwam in april de vloot versterken, terwijl een derde in juni arriveerde.

De vier vliegtuigen gaan elk plaats bieden aan honderd passagiers en zijn aangeschaft om vervanging van zes viermotorige Bae-146 regionale verkeersvliegtuigen. Een vijfde E190 wordt in een later stadium aan de vloot toegevoegd.

WDL Aviation is onderdeel van de Berliner Zeitfracht Gruppe en biedt deze vliegtuigen al dan niet met bemanning via (ACMI) leasemogelijkheden aan derden aan.

Charlotte
Anna – Lisa
Klara

Foto’s: WDL Aviation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.