Nieuws

ULYANOVSK – Bij Aviastar wordt momenteel de eerste SSJ100-95 gereed gemaakt voor aflevering. Het toestel is bestemd voor  de Severstal Aircraft Company de vier vier SSJs bestelde . Ook werd een optie genomen op nog eens twee toestellen van dit type.

De toestellen zijn van het type SSJ100 B100-95 met ‘sabrelets’ en zullen voor een periode van twaalf jaar geleased worden bij de Russische staatsleasemaatschappij GTLK. De vliegtuigen gaan plaats bieden aan honderd passagiers maar kunnen snel worden omgebouwd naar een tweeklassen indeling met 85 economy en acht business class stoelen.

Severstal vliegt momenteel vanaf de thuisbasis in Tsjerepovets met Bombardier regionale verkeersvliegtuigen van het type CRJ200ER (1) en CRJ200LR (5) die elk plaats bieden aan vijftig passagiers. Deze worden ingezet op passagiers-, vracht- en charterdiensten binnen Rusland.

De Severstal Aircraft Company werd opgericht om personeel van de Severstal staalfabrieken vanaf Tsjerepovets naar andere productieplekken te vervoeren.

GTLK bracht de afgelopen drie jaar 36 vliegtuigen onder bij Russische luchtvaartmaatschappijen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.