Nieuws

SACHEON – Bij Korea Aerospace Industries (KAI) heeft het eerste prototype van de op de Airbus Helicopters H155/EC155 gebaseerde Light Attack Helicopter (LAH) twintig minuten gevlogen.

Het groene licht voor de ontwikkeling ervan werd in 2015 gegeven, waarna het ontwerp in 2017 werd ‘bevroren’. In april 2019 werden de eerste motortests uitgevoerd, waarna in juni groen licht gegeven voor een eerste vlucht.

De LAH wordt aangedreven door twee nieuwe Saffran Arriel tuboshaft varianten, de 1.024 pk sterke 2L2. KAI’s civiele Light Civilian Helicopter (LCH) variant heeft 944 pk sterke 2C2 turboshafts als aandrijving.

De bewapende variant moet oudere helikopters in Koreaanse dienst als de MD Helicopters MD500en Bell AH-1J/S Cobra gaan vervangen. Gesproken wordt over 200 LAHs die vanaf 2022-2023 in dienst moeten gaan treden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.