Nieuws

EINDHOVEN – Exxaero, de in Nederland gevestigde private jet maatschappij, heeft een Duitse tak opgericht. Vertegenwoordigers van het Duitse Luftfahrt Bundesamt hebben woensdag (3 juli) het bedrijf de vergunning (AOC) verleend om vliegtuigen te opereren vanaf Airport Weeze.

Exxaero start met één private jet op de Duitse luchthaven. Maar andere toestellen zullen snel volgen. De grondafhandeling op Weeze wordt uitgevoerd door dochteronderneming Solid Handling, een vertrouwde partner op Duitse bodem.

Duitse markt
In Nederland is de luchtvaartmaatschappij al jaren actief in de privé-jet sector, waarbij ze ook vaker gebruik maken van de infrastructuur van Airport Weeze voor starts en landingen. Voor Exxaero opent deze AOC deuren in de belangrijke Duitse markt. “Omdat we een toenemend aantal Duitse klanten hebben en veel vliegen vanaf Weeze, hebben we onze luchtvaartmaatschappij uitgebreid naar Duitsland”, legt Rogier Buijs CEO Exxaero Duitsland uit. “Voor Duitse klanten is de afhandeling nu nog eenvoudiger als ze hun vluchten boeken bij onze Duitse vestiging en vliegen met een Duits geregistreerd vliegtuig.”

Uitbreiding
Het toestel waarmee Exxaero GmbH zich vandaag officieel vestigt op Weeze is een Hawker Beechcraft Premier 1 met zes stoelen. Dit vliegtuig wordt gebruikt voor bestemmingen binnen Europa. “We zullen het aanbod op Weeze snel uitbreiden, want de vraag naar privé vluchten is groot in Duitsland. Daarnaast is de luchthaven van Weeze ook een hele goede uitvalbasis voor chartervluchten van klanten uit de regio Arnhem, Nijmegen en de Achterhoek”, zegt Rogier Buijs. “Binnen een jaar zullen we nog vier vliegtuigen in Weeze stationeren. Exxaero GmbH heeft momenteel vijf kantoor medewerkers en vier piloten in dienst voor het eerste vliegtuig in Weeze.

Vloot
Exxaero is gevestigd op de luchthaven van Eindhoven, Amsterdam en Weeze (DUI) en is gespecialiseerd in private charter vluchten, vliegtuig management en de aan- en verkoop van private jets. De maatschappij heeft verschillende type private jets in de vloot: Dassault Falcon 900B, Falcon 900C, Falcon 900EX, Dassault Falcon 2000, Cessna Citation Sovereign, Hawker Beechcraft Premier 1A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.