Nieuws


SANTIAGO DE CHILE – Airbus Helicopters voert momenteel in Chili testvluchten uit met de vernieuwde tweemotorige H145. Daarbij wordt in het Andes gebergte gevlogen op hoogtes tot 20.000 ft (6.096 m) boven zeeniveau.

De fabrikant introduceerde de nieuwe variant tijdens de Heli-Expo 2019 en voorzag het model onder meer van een nieuwe hoofdrotor met vijf composietbladen. Het MTOW ligt met 3.800 kg bijna 150 kg hoger dan bij eerdere varianten. Nieuw is ook het wireless Airborne Communication System (wACS)

Airbus Helicopters verwacht de helikopter na EASA certificatie in 2020 op de markt te kunnen brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.