Nieuws

PARIJS – Het Russische helikopterconglomeraat Russian Helicopters heeft tijdens de Paris Air Show 2019 een contract getekend met de Oostenrijkse onderneming Air Ambulance Technology. Op basis van dit contract kan de Kazan Ansat naar keuze nu ook worden ingericht met een ambulance-interieur van Oostenrijkse komaf.

Het helikopterconglomeraat leverde medio 2017 al een eerste Ansat helikopter in medevac-uitvoering af bij de Russische State Transport Leasing Company die eind 2016 zes helikopters van dit type bestelde en daarnaast gelijktijdig tekende voor tien Mi-8NTV-1 en dertien Mi-8AMT helikopters.

Aan boord van de Ansat kunnen twee brancards mee waarbij de helikopter dankzij twee Pratt & Whitney PW 207K turboshaft motoren bij een kruissnelheid van 275 km/h een vliegbereik heeft van 500 km.

De leasemaatschappij wilde de helikopters gaan onderbrengen bij instellingen in de Russische Federatie die in afgelegen gebieden luchtambulance taken uitvoeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.