Nieuws

BRISBANE CHICAGO – Een Australisch en een Amerikaans advocatenkantoor hebben namens meer dan vierhonderd 737 MAX piloten van een niet nader genoemde luchtvaartmaatschappij een schadeclaim ingediend bij Boeing.

Volgens de piloten derven ze niet alleen inkomsten door het aan de grond houden van de 737 MAX varianten, maar verwijten ze Boeing ook dat de fabrikant winst maken klaarblijkelijk belangrijker vindt dan veiligheid.

Daardoor werd volgens hen ten onrechte de indruk gewekt dat ze door hun training goed waren voorbereid op alle denkbare scenario’s die tijdens het vliegen met de 737 MAX zouden kunnen ontstaan terwijl er sprake was van een gevaarlijke ontwerpfout.

Door het aan de grond houden van de 737 MAX zijn wereldwijd piloten ontslagen, terwijl weer anderen onvrijwillig van standplaats moesten veranderen.

De juridisch actie werd ingeleid door ‘Piloot X’ die ook een aanklacht overweegt in te dienen tegen de Amerikaanse overheid omdat deze de luchtvaartautoriteit FAA niet voldoende controleerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.